Dit moet je weten over Hogwarts Legacy

Eindelijk treedt Hogwarts Legacy uit de duisternis. Een goed uitgevoerde Lumos-spreuk mocht maandenlang niet baten, maar eindelijk toont Warner Bros. Games de eerste echte gameplay van de game. De diepgaande video maakt alleszins veel goeds en zowel fans als RPG-gamers watertanden voor de uiteindelijke release van de game.

Hogwarts Legacy belooft alleszins om alle toeters en bellen te brengen naar deze ultieme ervaring. De community manager van Avalanche Software, Chandler Wood, merkt trouwens fijntjes op dat het hier om de ‘Wizarding World’ gaat. En dus niet ‘Harry Potter’. Hoewel die laatste gezorgd heeft voor de giga-aanhang die we vandaag kennen, staat Hogwarts Legacy volledig op zichzelf. Het verhaal van de game blijft wel de basisfundamenten en gebruiken van de tovenaarswereld trouw. Een eigen tovenaar maken? Check! En ja, je neemt plaats onder de sorteerhoed die je toewijst aan een afdeling.

Je start jouw carrière trouwens niet als groentje. Je bent een laatbloeier en start onmiddellijk in het vijfde jaar aan Zweinstein. Om die reden moet je nog heel wat zaken inhalen en is er dus een logische verklaring voor de reeks tutorials die je voorgeschoteld krijgt. Alle klassiekers krijg je dus te zien tijdens je verblijf aan ’s werelds bekendste tovenaarsschool: van dineren in de Grote Zaal tot het ontdekken van geheime kamers of je voordoen als iemand anders met een wisseldrankje en vliegen op de rug van een hippogrief.

Een ongezien magische wereld

Zweinstein kan je trouwens volledig verkennen. Wel merken de ontwikkelaars op dat het ook een vleugje magie toegevoegd heeft aan hun eigen interpretatie van de school. Een exacte replica uit de films zal het dus niet zijn, maar over het algemeen zullen de meest iconische plekken wel kloppen en aanwezig zijn. De klokkentoren, de Grote Zaal, de ziekenzaal en de bibliotheek zijn slechts enkele van deze herkenbare plaatsen die wel exact overeenstemmen met hoe je ze kent uit de filmserie. Het gaat eerder over nieuwe plekken die simpelweg niet aan bod kwamen in de films, zoals de magische keuken.

De game gaat trouwens ook buiten de muren van Zweinstein. Je kan ook naar Zweinsveld gaan of het Verboden Bos, maar ook nog andere ongeziene plekken kan je in deze virtuele wereld ontdekken. Je verkent een magische versie van de Schotse Hooglanden.

Strijd tegen de duisternis

Uiteraard zijn er ook immense bedreigingen voor de tovenaarswereld. Het einde van de 19de eeuw kent nog geen Voldemort of andere oude bekenden. Deze keer sta je oog in oog met een kwaadaardige kobold Ranrok. Samen heeft hij een alliantie met de duistere tovenaar Victor Rookwood. De kobold kan het echt niet vinden met tovenaars, wat zijn samenwerking met Victor heel opmerkelijk maakt. Aan jou de opdracht om een koboldrebellie tegen te houden en de tovenaarswereld te redden. Hogwarts Legacy grijpt dus terug naar het klassieke verhaal dat we al kennen uit de filmreeks, alleen met andere personages.

De kracht van magie

Ben je een pientere student die goed zijn spreuken oefent? Dan word je ongetwijfeld een machtige tovenaar. Je leert van bij van je klasgenoten en professoren. Naarmate je op verkenning gaat, vijanden verslaag en puzzels oplost, krijg je meer kennis en dus krachtigere spreuken. Het gaat zelfs zodanig ver dat je uiteindelijk meester bent over magie die zelfs je professoren niet kennen. Ja, als groentje moet je niet noodzakelijk onderdoen voor je medestudenten als je voldoende oefent.

De game laat toe om je geheel eigen stijl te hanteren. Sluip je liever en ga je voor een subtiele aanpak? Dan onthoud je best Petrificus Totalus als spreuk. Als je graag met de deur in huis valt, dan is een combo van Accio en Incendio een sterke mix. Naarmate je vooruitgang boekt, kom je sterkere vijanden tegen. Om hen te verslaan moet je verschillende technieken hanteren en ook weten wat hun sterktes en zwaktes zijn.

Vechten in Hogwarts Legacy belooft op het eerste zicht dus geen flauw button mashing-festijn te worden. Volgens Chandler Wood kent het systeem heel wat diepgang waarbij elke zwiep met je toverstaf uitmaakt. Naast de spreuken voegen toverdrankjes en magische planten nog een extra laag diepgang toe aan het vechtsysteem.

Hogwarts Legacy speel je solo

Wie nog zat te hopen op een leuke co-op modus, moeten we helaas teleurstellen. Warner Bros. Games maakt pijnlijk hard duidelijk dat Hogwarts Legacy een actierollenspel is met een soloverhaal. Sporadisch krijg je bijstand van personages uit de game, maar je moet het zonder de hulp van je echte vrienden stellen.

Wanneer de game exact uitkomt, blijft voorlopig nog even gissen. Momenteel staat Hogwarts Legacy gepland voor de feestperiode van 2022.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...