Sony beschuldigt Microsoft van intimidatie

De strijd voor de overname van Activision Blizzard wordt bitsiger met de dag. Sony beschuldigt Microsoft nu van ‘duidelijke intimidatie’. Microsoft wilde in functie van de overname dossiers inzien over leidinggevenden bij Sony, waaronder ook hun interne prestatiebeoordelingen. Een stap te ver vindt Sony gezien dit weinig te maken heeft met de overname.

De Japanse consolebouwer kaart aan dat de vraag van Microsoft om de performance reviews in te kijken een duidelijk teken van intimidatie is. Zelfs in rechtszaken die specifiek gelinkt zijn aan arbeidsconflicten, moet grondige argumenten gegeven worden vooraleer er inzage wordt gegeven in dergelijke dossiers. Deze zaak staat natuurlijk mijlenver van een arbeidsconflict.

Verder valt op hoe de huidige baas van Activision Blizzard, Bobby Kotick, in het rond schopt om toch de deal rond te krijgen met Microsoft. Eerder deze week sprak hij over hoe het Verenigd Koninkrijk een ‘Death Valley’ wordt als ze de deal afkeuren. Verder beschuldigt hij Sony van sabotage wat deze deal betreft. Zo is al het contact tussen leidinggevenden van Sony en Microsoft gebroken. Volgens Kotick is het idee dat Microsoft PlayStation niet zal ondersteunen simpelweg absurd.

Hoe dan ook, de deal krijgt nog een flinke staart voor die kan doorgaan. Microsoft en Activision Blizzard moeten nog een reeks vragen beantwoorden aan zowel het Britse Competition and Markets Authority (CMA) als de Europese Commissie. In april volgt een definitieve beslissing.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...