The Last of Us Part I krijgt een remake en multiplayergame in de maak

  • ButtonStation
  • Hot
  • The Last of Us Part I krijgt een remake en multiplayergame in de maak

De geruchten over de toekomstige projecten van Naughty Dog kloppen allemaal. De ontwikkelaar is bezig met een remake van de originele The Last of Us. De release van het eerste deel ligt al bijna tien jaar achter ons. Het verhaal werd wel levendig gehouden met een remaster voor PS4, maar nu komt er een echte remake voor PS5.

De remake zal dan ook gebruik maken van alle toeters en bellen die de PlayStation 5 te bieden heeft. Uiteraard is er een visuele update, maar er is ook meer interactiviteit dankzij de haptische feedback en de adaptieve triggers. De gameplay werd ook aangepast en ligt meer in lijn met Part II. Matthew Gallant is de Game Director voor dit project en benadrukt dat het geen simpele vertaling is, maar daadwerkelijk een game die van nul opgebouwd werd voor de PS5. Matthew verdiende zijn strepen door zijn werk op de originele game, Uncharted 4: A Thief’s End en The Last of Us Part II.

De remake verschijnt al op 2 september voor PS5 en komt op een latere datum ook naar pc.

Naast The Last of Us Part I is er een multiplayergame in ontwikkeling. Deze nieuwe ervaring omschrijft Naughty Dog als iets heel ambitieus en veel omvangrijker dan de originele Factions. De ontwikkelaar breidt ook sterk uit zodat ze de juiste expertise in huis hebben om dit spel goed uit te werken. Volgend jaar geven ze meer informatie over het project. Tot die tijd zal je dus nog je oude PS3 moeten opstarten om Factions te spelen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...