Al 4,5 miljoen PS5’s met verlies verkocht

Sony heeft enkele belangrijke cijfers bekend gemaakt rond de verkoop van de PlayStation 5. De consolebouwers maakt bekend dat er 4,5 miljoen PS5’s verkocht werden tijdens de twee maanden na lancering. Dit maakt de PS5 de grootste lancering ooit, ondanks de beperkte voorraden.

Voor het einde van het fiscale jaar hoopt Sony nog 3 miljoen exemplaren te verkopen. Dat zou ongeveer overeenkomen met dezelfde resultaten die de PS4 kon boeken in dezelfde periode (2013 – 2014). Over de PS4 gesproken: daarvan dalen de verkoopcijfers verder. Er werden ‘slechts’ 1,4 miljoen exemplaren van de console verkocht.

Nog een interessant detail van de fiscale meeting is dat de PS5 met verlies verkocht wordt. Ondanks de hoge verkoopcijfers van de PS5 heeft het inkomen van Sony een deuk in de negatieve richting gekend. Onlogisch is dat niet: de prijs van een PS5 is lager dan de actuele kost van alle onderdelen die in de console zitten. Het is niet duidelijk of de verlieslatende verkoop zowel bij de Digital Edition als de standaard uitvoering met Blu-ray lezer van toepassing is.

Hoe dan ook: de cijfers in het algemeen draaiden heel positief uit voor PlayStation. Het was een recordkwartaal waarbij de digitale winkel heel wat inkomsten in het laatje brachten. Het aantal PlayStation Plus-leden groeide naar 47,4 miljoen, een toename van 1,5 miljoen in slechts één kwartaal én 9,1 miljoen meer leden in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar. Volgens Sony zijn maar liefst 87 procent van de PS5-gebruikers een PlayStation Plus-abonnee.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...