Among Us-ontwikkelaars niet blij met Fortnite Impostors

Among Us is een grote hit, daar twijfelt ook Epic Games niet aan. In Fortnite komt zelfs de modus ‘Impostors’ die duidelijk gelijkenissen vertoond met de indiegame. In Fortnite Impostors zit een groep van tien spelers samen op een onderzeeër. Acht hiervan zijn agenten en twee andere zijn bedriegers. De agenten moeten enkele taken voltooien terwijl de twee mollen spelers moeten elimineren en saboteren. Klinkt heel bekend, toch?

Net als in Among Us kunnen de agenten een meeting houden om hun bevindingen te rapporteren en een speler te elimineren. Tijdens deze discussies kunnen de agenten en bedriegers met elkaar spreken via emotes en een quick chat.

Victoria Tran, de community director van Among Us, uit haar kritiek zacht door te stellen dat een ‘samenwerking fijn had geweest’. De hoofdontwikkelaar, Adriel Wallick, uitte haar teleurstelling met heel wat vraagtekens en voegde later er nog aan toe dat ze een slechte dag heeft.

Ook de medeoprichter van InnerSloth, Marcus Bromander, liet het nieuws onaangeroerd. Hij sprak klare taal dat deze praktijken niet leiden tot een gezonde game industrie. Het ergste volgens Bromander is dat ze actief geprobeerd hebben om samen te werken.

Het is overigens niet de eerste keer dat ze leentjebuur spelen. Eerder klaagde PUBG de uitgever en ontwikkelaar van Fortnite aan wanneer ze Battle Royale toevoegden aan het spel. Ook enkele dansbewegingen uit het spel zorgden voor commotie. Epic Games heeft nog niet gereageerd op de reacties van de Among Us-ontwikkelaars en lijkt dat ook niet van plan.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...