Amy Hennig opnieuw betrokken bij Star Wars-game

Er is een nieuwe Star Wars-game in ontwikkeling bij Skydance New Media. Deze studio werd in 2019 opgericht door Amy Hennig. Hennig verdiende haar strepen bij Naughty Dog, onder andere als creative director en schrijver van Uncharted. De terugkeer naar Star Wars is opmerkelijk, wetende dat ze voorheen werkte op een geannuleerd Star Wars-project bij EA Visceral Games.

De nieuwe Star Wars-games van Skydance New Media wordt omschreven als een ‘rijkelijke filmische action-adventsre game’. Er zijn nog geen specifieke details over een titel of releasedatum.

Hennig zelf haalt aan dat ze het een voorrecht vindt om te werken aan een Star Wars-project samen met Lucasfilm Games. Toen Amy twaalf was, vormde Star Wars een essentiële inspiratiebron voor haar. Het enthousiasme is trouwens gedeeld in het team. Skydance New Media bestaat ondertussen heel wat verschillende ontwikkelaars en creatievelingen die voorheen werkten op triple-A projecten. Daarbovenop is er een divers team van creatieve consultants uit de film- en gamewereld actief op dit Star Wars-project.

Vorige herfst kondigde Skydance New Media al een eerste project aan. Het ging hierbij over een ‘onbekende’ Marvel-game. Dat project omschrijven ze als een ‘verhaalgedreven blockbuster action-adventure game’. Het Star Wars-project is trouwens ook niet het enige lopende project binnen de franchise. Quantic Dream werkt aan Star Wars Eclipse, een sequel voor Star Wars Jedi: Fallen Order zit in ontwikkeling bij Respawn Entertainment en Ubisoft werkt aan een open-wereld game.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...