Apple Music lijkt naar PS5 te komen

Op PlayStation kan je al langer naar Spotify luisteren terwijl je aan het gamen bent. Het lijkt erop dat Spotify zijn monopolie op de consolefamilie doorbroken wordt. Een Reddit-gebruiker plaatste een foto waarop te zien is hoe hij de optie krijgt op de Apple Music app te downloaden op zijn PS5.

De download zelf lukte echter niet. Van zodra hij probeert, komt de melding dat de applicatie alleen voor PS4 is. Het is een standjaarbericht dat verschijnt op PS5 wanneer een applicatie mist in de PlayStation Store. Een handig weetje is dat de meeste media-applicaties van de PlayStation 5 eigenlijk PlayStation 4-apps zijn die via backhands compatibility werken.

Als we zelf zoeken via de PlayStation Store krijgen we de applicatie niet te zien. Via de Amerikaanse store lukt het wel! Hierdoor lijkt het alsof de applicatie eerst nog door Sony getest wordt.

De komst van Apple Music voelt niet echt aan als een grote verrassing. De techreus bracht eerder al Apple TV naar PS5. Ook de muziekdienst is al bruikbaar op verschillende televisies en Android-toestellen. Onlangs lanceerde Sony ook nog eens een samenwerking met Apple. Hierbij krijgen PS5-gebruikers zes maanden gratis toegang tot Apple TV+ wanneer ze de app installeren en gebruiken op hun PS5.

Maandag houdt Apple ook een evenement waarop het zijn nieuwe MacBooks zal tonen. Misschien wordt ook de PS5-ondersteuning van Apple Music daar aangekondigd.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...