Bluepoint Games is vanaf nu ook een PlayStation Studio

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het eindelijk officieel: Sony heeft Bluepoint Games gekocht waardoor het nu deel uitmaakt van de PlayStation Studios. De ontwikkelaar creëerde de remake van Demon’s Soul en staat ook bekend voor andere succesvolle remasters. Denk maar aan Shadow of the Colossus, Flower en Uncharted: The Nathan Drake Collection.

De studio heeft dus al een lange geschiedenis met Sony waardoor dit een logische volgende stap is. Het nieuws werd bekend gemaakt door Hermen Hulst op de PlayStation blog. In het artikel staat ook een reactie van Marco Thrush, de president van Bluepoint Games:

We zijn blij dat we officieel deel uitmaken van de PlayStation Studios. Austin, Texas is onze thuisbasis sinds de opstart van de studio in 2006. We zijn nu een team van 70 supergetalenteerde ontwikkelaars en we groeien nog verder. Hoewel onze studio uitbreidt, blijft onze cultuur hetzelfde: de lat telkens hoger leggen om zo de hoogst mogelijke kwaliteit neer te zetten terwijl we er ook plezier aan beleven. Deze cultuur is het instrument van ons succes. We zijn blij dat PlayStation Studios een gelijkaardige cultuur en visie hanteert.

Marco Thrush

Het nieuws werd oorspronkelijk al gelekt in juni door de Japanse divisie van PlayStation. De gesprekken waren al aan de gang sinds de herfst van 2020. Hoe dan ook, de afbeelding kan eindelijk officieel gebruikt worden.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...