Call of Duty: Vanguard verschijnt op 5 november met cross-play

Activision pakte onmiddellijk uit met enkele stevige details over Call of Duty: Vanguard. De uitgever onthulde gisteren de nieuwe first-person shooter. Het spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je maakt deel uit van de Task Force One en trekt van het oostelijke naar het westelijke front. Concreet vertaalt dit zich naar spannende locaties in zowel Europa, Noord-Afrika als aan de Grote Oceaan.

Het verhaalconcept heeft wat weg van Battlefield 1 en Battlefield V. Je speelt met vier personages die elk deel uitmaken van een elite divisie van hun land. Zo speel je met een Australiër van de 9de divisie, een Brit, een Amerikaan en een Rus van het Rode Leger.

De multiplayer krijgt twintig maps op launch. Zestien van deze locaties zijn gebouwd voor de basiservaring. Je krijgt ook een geavanceerde aanpasbaarheid van wapens, reactieve omgevingen en een nieuwe versie van Champion Hill uit Modern Warfare. Meer details over de multiplayer volgen heel binnenkort samen met een open bèta.

De zombies maken ook hun terugkeer naar Call of Duty. Voorlopig had Treyarch Studios daar niet al te veel nieuws over. Het zal opnieuw een coöperatieve ervaring zijn die zich focust op het Dark Aether-verhaal. Concrete informatie volgt rond Halloween.

Er staat ook heel wat content gepland na de lancering. Denk daarbij aan maps voor de zombiemodus, nieuwe multiplayermaps, evenementen en community celebrations. Veel daarvan zal gratis zijn. Warzone maakt ook deel uit van de nieuwe ervaring. Daar mag je een nieuwe map, gameplay en enkele nieuwe ervaringen verwachten rond release.

Lang moet je niet wachten op Call of Duty: Vanguard. De game verschijnt op 5 november voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc. Het beste van al? Alle Call of Duty-spelers kunnen het tegen elkaar opnemen, ongeacht het platform waarop ze spelen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...