Crazy! Microsoft koopt Activison Blizzard voor 70 miljard dollar

Wat gek! Microsoft zorgt voor een ware aardverschuiving binnen de gamesindustrie met een simpele aankondiging: het koopt Activision Bilizzard voor een kleine 70 miljard dollar. Phil Spencer maakt de deal bekend via een blogpost op de officiële Xbox-blog.

De overeenkomst is op zijn minst legendarisch te noemen. Activision Blizzard is bekend van heel wat grote franchises. Denk maar aan Call of Duty, Spyro, Warcraft, Overwatch, Diablo, StarCraft, Hearthstone, … Noem maar op! Met de overname maken binnenkort ook de studio’s deel uit van Microsoft. Infinity Ward, Sledgehammer Games en Treyarch zijn een paar van die grote ontwikkelaars die dus binnenkort exclusief voor Microsoft werken.

De deal komt na een heel turbulente periode bij Activision Blizzard. De voorbije maanden werden gedomineerd door berichten over ontucht, de giftige werkomgeving bij de uitgever en de gigantische druk die ze op hun werknemers leggen.

Zolang de transitie niet rond is, blijft Activision Blizzard onafhankelijk werken. Pas als alles in kannen en kruiken is, zal de uitgever verantwoording moeten afleggen bij de CEO van Microsoft Gaming, namelijk Phil Spencer. De controversiële baas, Bobby Kotick, zwaait dus nog even met de plak.

De deal impliceert dat er ook heel wat nieuwe games naar Game Pass komen. Welke specifiek liet Spencer nog niet weten, maar abonnees zullen binnenkort kunnen genieten van deze stevige uitbreiding.

Reacties
  1. Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar - ButtonStation

    […] maakt bekend dat ze Bungie gaan kopen voor 3,6 miljard dollar. Het is geen giga-overname zoals Microsoft die Activision-Blizzard opkocht, maar toch een opmerkelijke zet. Bungie gaf het levenslicht aan Halo toen het nog exclusief voor […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...