Cross-play en cross-progressie wordt getest voor Battlefield 2042

EA gaat binnenkort een technische test doen om cross-play en cross-progression uit te proberen voor Battlefield 2042. Tijdens de ’technical playtest’ spelen gamers van pc, PS5 en Xbox Series X/S samen. Omdat DICE nog druk bezig is met de ontwikkeling van de functie, is slechts een select groepje uitgekozen om de feature te testen.

Tijdens de test zal je dus niet kunnen spelen tegen gamers met een Xbox One of PS4. Zij kunnen wel onderling tegen elkaar spelen. Naast cross-play wordt er gewerkt aan cross-progression en cross-commerce. Hiermee kan je jouw vooruitgang overdragen van het ene naar het andere platform. Speel je bepaalde dingen vrij op jouw PlayStation-exemplaar? Dan kan je probleemloos verder spelen op pc of Xbox en omgekeerd.

De technische speeltest gaat later deze zomer door. Een kleine duizend deelnemers zijn uitgenodigd om de nieuwe functies te testen. Je kan je niet vrijwillig opgeven. EA contacteert iedereen zelf. Als je kans wil maken, zorg je er best voor dat je geregistreerd bent voor EA Playtesting. Je registratie daar garandeert echter geen toegang tot deze of volgende playtests.

In een briefing pagina liet EA ook nog enkele andere details los. Zo kan je het solo opnemen tegen verschillende bots, maar dit vraagt wel een online connectie. Offline spelen zit er dus niet in. Verder moet je op launch niet rekenen op zeeslagen zoals in Battlefield 4. EA laat de deur op een kier en geeft aan dat ze graag horen wat de community verwacht op dit vlak.

Battlefield 2042 staat gepland voor 22 oktober. Wie een pre-order plaatst voor het spel, krijgt al op 15 oktober toegang tot de game.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...