Current-gen versies van Cyberpunk 2077 komen in 2022

Tijdens een financiële call vertelde CD Projekt Red meer over de plannen van het team voor 2022. De ontwikkelaar focust zich momenteel op het terugwinnen van een positief sentiment bij Cyberpunk 2077. De eerste positieve signalen merken ze op elk platform.

De PS5- en Xbox Series X/S-versie van Cyberpunk 2077 werd onlangs uitgesteld. Toch benadrukt de studio dat alles goed verloopt en ze momenteel in testfase zitten. Ze willen vooral zeker zijn dat deze release heel goed verloopt. Deze versies krijgen grafische updates.

Verder wordt er ook gewerkt aan de nieuwe versie van The Witcher 3: Wild Hunt. De game komt ook naar PS5 en Xbox Series X/S. Voor deze omzetting staat CD Projekt Red in nauw contact met een vertrouwde partner. Met andere woorden: zelf staan ze niet aan het roer van deze versie. Het implementeren van nieuwe technologieën vraagt wat meer tijd bij de game die ondertussen al zeven jaar is. Er is nog wat extra tijd nodig om dit op een goede manier te realiseren.

Ondanks dat de studio druk aan werkt aan een volgend project, zijn ze ook bezig met nieuwe content voor deze twee bestaande games. De uitbreidingen staan gepland kort na de release van de PS5 en Xbox Series X/S-versies van beide games.

Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt moeten ook nog nieuwe multiplayerfunctionaliteiten krijgen. Welke franchise deze eerst krijgt, laat de ontwikkelaar in het midden.

Wanneer de vraag gesteld werd of Cyberpunk 2077 naar Xbox Game Pass komt, was het antwoord duidelijk negatief. Volgens CD Projekt Red moet die keuze een gepast moment in de levenscyclus van de game gemaakt worden. Volgens hen is het nu nog te vroeg om dit te overwegen.

Reacties
  1. Nieuwe saga van The Witcher in ontwikkeling bij CD Projekt Red - ButtonStation

    […] Red kreeg bakken kritiek over de slecht presterende versies van de game op PS4 en Xbox One. Ook de next-gen releases zijn niet helemaal wat je zou verwachten als je ze naast de pc-versie ziet. REDengine zal […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...