De PlayStation Direct Store lijkt naar Europa te komen

Nog geen PS5 kunnen strikken en een beetje boos op het verloop van de pre-orders bij verschillende verdelers? In de toekomst zal dit waarschijnlijk iets beter verlopen dan voorheen. Het lijkt erop dat Sony de PlayStation Direct Store gaat uitrollen in Europa. In deze winkel kan je jouw console rechtstreeks bij de bron kopen, zonder dat je via een verdeler moet bestellen.

De komst van de PlayStation Direct Store werd onthuld via een jobsomschrijving. Sony zoekt naar een director voor de Europese variant van de (web)winkel. De winkel is al enorm populair in de Verenigde Staten, zeker met het vooruitbestellen van de PS5 dat mogelijk gemaakt werd met je PlayStation-ID. In de jobsomschrijving staat het volgende te lezen:

We zoeken naar iemand die een vervolg wil bouwen aan de succesvolle lancering van onze nieuwe ‘direct-to-consumer business’ in de US met een nieuwe lancering in Europa. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de Europese verkoopstrategie en streef je verkoopdoelstellingen na voor de ‘direct-to-consumer hardware business’ in Europa.

De Amerikaanse PlayStation Direct Store opende de deuren in september 2019. Sindsdien is het een populaire webwinkel voor gamers. Ongeveer 15 procent van Sonys’ inkomsten is afkomstig uit de PlayStation Store & Services, staat te lezen in de jobsomschrijving. Daarmee willen ze aantonen dat de winkel een belangrijke sleutel vormt binnen het portfolio van Sony.

Sony kreeg wat kritiek op het PS5 pre-order systeem in Amerika. Toen werd een selecte groep mensen uitgenodigd om een pre-order te plaatsen voor de console via de PlayStation Direct Store. Achteraf gezien lijkt dat eerlijker gezien de vele ‘bots’ die nu jagen op PS5 consoles. In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de PlayStation Direct Store meer nieuwe voorraad krijgt wat de PlayStation 5 betreft dan de gebruikelijke retailers.

Wanneer de PlayStation Direct Store in Europa komt, is nog een groot vraagteken. Op basis van de jobsomschrijving kunnen we hopen dat die ergens in 2021 komt.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...