De PS5 DualSense heeft een levensduur van gemiddeld 417 uur volgens iFixit

  • ButtonStation
  • Nieuws
  • De PS5 DualSense heeft een levensduur van gemiddeld 417 uur volgens iFixit

Heb je problemen met controller drift bij je DualSense controller? Een nieuwe teardown onthult vermoedelijk het probleem. Het bekende herstelbedrijf iFixit heeft de controller uit elkaar gehaald om na te gaan waarom het probleem ontstaat. Het bedrijf heeft al jarenlange ervaring met de controllers en het vervangen van joysticks.

Ter illustratie: de DualShock 4, Xbox One en Xbox One Elite controllers konden gemakkelijk meer dan 400 uren slijten zonder problemen. Zoals elke gamer zal aangeven, is dat vrij beperkt van speeltijd voor een controller van ongeveer 60 euro.

Het herstelbedrijf dook ook in de technische fiche van de joysticks die geproduceerd worden door ALPS. In die fiche staat te lezen dat een joystick ongeveer 2 miljoen cyclussen kan doorlopen en een half miljoen klikken kan verdragen. De potentiometer (een onderdeel die het glijden en roteren van de joystick toelaat) begint te verslijten bij herhaaldelijk gebruik en het veermechanisme wordt uitgerekt bij veelvuldig gebruik.

Concreet haalt iFixit aan dat de DualSense bij een standaardspel als Call of Duty: Warzone ongeveer 417 speeluren verdraagt. Daarna begint de controller te degraderen. Als je dat vertaalt in de praktijk, is dit ongeveer een ritme van twee uur dagelijks spelen gedurende zeven maanden.

In een video legt iFixit uit hoe je het probleem van de drift kan herstellen.

Moeten we ons nu druk maken om die 417 uur? Wij denken eerder van niet: iFixit geeft aan dat de DualSense gebruik maakt van vrijwel dezelfde joysticks als de DualShock 4. En om eerlijk te zijn: onze DualShock 4-controllers zijn beduidend langer meegegaan. Maar zoals bij alles: veel hangt af van hoe je omgaat met je spullen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...