Deal garandeert Call of Duty op Nintendo de komende tien jaar

Opnieuw een speciale wending in de overname-soap van Activision Blizzard en Microsoft. Terwijl de overnam nog niet volledig rond is, werkt Microsoft al aan deals met andere partijen, waaronder Nintendo. Met die laatste is overeengekomen dat Call of Duty de komende tien jaar op Nintendo-consoles verschijnt. Microsoft garandeert daarbij een release op dezelfde dag dat de games verschijnen voor Xbox-consoles.

Een blijk van goede wil? Of een strategische deal om duidelijk te stellen dat PlayStation niets hoeft te vrezen? Dat laatste lijkt eerder aan de orde. Sony gaf immers aan dat ze sterke twijfels hebben over de toekomst van Call of Duty op PlayStation. Ze vermoeden dat de reeks niet langer zou verschijnen op PlayStation-consoles wanneer het huidige contract afgelopen is en de overname rond is.

Microsoft stelt nu dat ze een gelijkaardige decenniumdeal voorgesteld hebben aan PlayStation. Dat de deal tussen Microsoft en Nintendo nu naar buiten komt, is ook geen toeval. Binnenkort moet Microsoft de Europese Commissie, één van de drie regulators die niet volledig gewonnen is voor de overname, verdedigen.

Brad Smith, president van Microsoft, tweet dat ze hiermee willen tonen dat er een grote toewijding is om Call of Duty naar meer spelers te brengen door het op meerdere platformen uit te brengen.

De definitieve beslissing van de Europese Commissie valt in april. Stel dat de overname doorgaat, dan kunnen we ten vroegste in 2024 een Call of Duty voor de Nintendo Switch verwachten.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...