Denuvo werkt aan anti-cheat tools voor PS5

Ontwikkelaars en uitgevers krijgen extra tools om valsspelers te weren op de PlayStation 5. Het bedrijf maakt gebruik van de ontwikkeltools van de console en brengt ‘middleware’ uit voor het platform. Concreet wil dit zeggen dat andere partijen hun anti-cheat software kan implementeren in hun PS5-games.

“Cheaters kunnen leiden tot minder interactie met het spel, minder spelers en dalende inkomsten voor uitgevers. We zijn trots dat we de meest getalenteerde ontwikkelaars kunnen helpen om rijke ervaringen neer te zetten voor PlayStation 5-gamers”, aldus Reinhard Blaukovitsch van Denuvo.

Denuvo is vooral bekend van zijn anti-tamper technologie. Hiermee kunnen ze piraterij van games een stuk moeilijker maken. Onfeilbaar is de tooling van Denuvo niet, maar dat beweert het bedrijf ook niet. Verder kwam Denuvo eerder in een slecht daglicht door verschillende claims dat games met Denuvo-software minder goed presteren. Het bedrijf zegt echter dat daar niets van aan is. Doom Eternal maakte gebruik van de anti-cheat software, maar een week na lancering werd deze al verwijderd.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...