DICE LA werkt ook aan nieuwe Battlefield-game

In het vroege voorjaar van 2020 kondigde EA nog aan dat Vince Zampella, de toenmalige baas van Respawn Entertainment, de taak kreeg om de leiding te nemen over DICE LA. Tot op heden was het nog gissen aan welke titel de studio werkt. Een ontwikkelaars doorbreekt de stilte en maakt duidelijk dat het team druk timmert aan een nieuwe Battlefield.

Justin Wiebe, de Senior Design Director van DICE LA, liet zijn volgers raden naar het project waarmee hij bezig is. Via de tweets maakte hij duidelijk dat het niet Plants vs Zombies, Skate of Apex is, maar wél Battlefield is.

Een beetje verbazingwekkend, wetende dat DICE in Zweden ook bezig is met een game voor de franchise. Natuurlijk kan het zijn dat beide studio’s aan dezelfde game werken. Het zou niet ongebruikelijk zijn dat de ene studio, zoals DICE LA, bezig is met de versie voor PS4 en Xbox One, terwijl de andere studio zich volledig focust op de ‘current-gen’ versie voor PS5 en Xbox Series X/S. Een andere optie is dat DICE LA zich volledig focust op de post-launch content van de game.

Het zou ook verklaren waarom EA onlangs nog schouderklopjes aan DICE gaf. Tijdens een call gaf de uitgever aan dat het team voor ligt op schema met de ontwikkeling van de first-person shooter.

Met deze aankondiging lijkt een cross-gen Battlefield een stuk reëler.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...