DICE pakt uit met Hazard Zone voor Battlefield 2042

Het derde grote luik van Battlefield 2042 is uit de doeken gedaan. In Hazard Zone vecht elke squad voor zichzelf. Ze proberen harde schijven veilig te stellen waarom gevoelige informatie staat van de grootmachten die in 2040 de plak zwaaien: de Verenigde Staten en Rusland. De modus belooft een bloedstollende en zenuwslopende ervaring te worden.

Hazard Zone is dus geen typische Battle Royale zoals getipt werd. Het speltype kan op de zeven maps gespeeld worden van Battlefield 2042. Zoals gezegd probeer je als squad verschillende drives te verzamelen die verspreid liggen op de map. Naast dit doel, neem je het uiteraard op tegen de vijandelijke squads. En dat is niet alles: je moet ook rekening houden met de verraderlijk wijzigende omstandigheden. Plots kan een tornado zomaar roet in het eten gooien. Wees dus gewaarschuwd!

Een Hazard Zonde match bestaat uit vijf fasen. De eerste fase is vrij vanzelfsprekend: je stemt af met je team welke specialisten jullie kiezen. Vervolgens kies je een landingspunt samen met je squad. Tijdens de derde fase verzamel je de gewilde drives. Je kan in de vierde fase als eerste de map succesvol verlaten. Lukt je dat niet? Dan moet je gaan voor de last extraction. Wie achterblijft, moet het loodje leggen.

Teams die uitblinken in de modus krijgen enkele extra beloningen. Op basis van het aantal drives word je beloond met XP-punten en Dark Market Credits. Die laatste heb je nodig om wapens en upgrades te kopen in Hazard Zone.

Battlefield 2042 verschijnt op 19 november voor pc, Xbox- en PlayStation-consoles.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden
Laden...