EA schrapt Russische voetbalploegen uit FIFA 22

Voetbal je graag met het nationale elftal van Rusland of met andere Russische clubs in FIFA 22? Dan zal je binnenkort een andere ploeg moeten zoeken. EA kondigt aan dat ze de Russische clubs schrappen uit de huidige FIFA-titels, waaronder dus FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online.

De aankondiging volgt de officiële aankondiging van FIFA en UEFA. Beide voetbalorganen bevestigen de uitsluiting van Russische spelers en de nationale ploeg uit de competitie.

Officieel leest het statement van EA als volgt:

EA Sports is solidair met de Oekraïense bevolking. Net als andere stemmen binnen de voetbalwereld, roepen we op tot vrede en een einde aan de invasie in Oekraïne.

In lijn met onze partners bij FIFA en UEFA, starten we het proces om de nationale ploeg van Rusland en Russische clubs te schrappen uit producten van EA Sports, waaronder: FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online. We blijven actief de situatie over deze veranderingen opvolgen.

We houden onze community’s up-to-date over elke actie die we ondernemen en bedanken hen voor hun geduld terwijl we aan deze updates werken.

Rusland is in verschillende sportdisciplines al verbannen. Ook uit NHL werd de Russische ploeg geschrapt, wat ook van EA gevolg kreeg in NHL 22.

Voor Oekraïne zelf zijn dergelijke stappen een mooie eerste zet, maar de premier van het land vraagt in een open brief voor nog strengere consequenties in zowel Rusland als Wit-Rusland. Zo roept het op tot een blokkering van Russische en Wit-Russische accounts op verschillende platformen. Daarnaast suggereert de minister om toernooien te annuleren. Volgens hem zou dit bijdragen aan nog meer druk op de overheden van beide landen.

Reacties
  1. PlayStation stopt met verkoop in Rusland - ButtonStation

    […] is lang niet de enige die zich uit tegen de Russische invasie. Ook Microsoft, EA, CD Projekt, Activision Blizzard, Ubisoft an Take-Two nemen gelijkaardige maatregelen als gevolg […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...