EA steekt tandje bij voor nieuwe Battlefield en stelt Need For Speed uit

Electronic Arts neemt enkele drastische beslissingen om de release van de nieuwe Battlefield te garanderen. De uitgever stelt de volgende Need For Speed met een jaar uit zodat Criterion Games ondersteuning kan geven aan DICE.

In een interview met Laura Miele, de chief studios officer bij EA, werd duidelijk gemaakt dat de verschuiving van Criterion Games te maken heeft met mix van gebeurtenissen. De invloed van de pandemie, de overname van Codemasters en de lancering van een racing game in de voorbije 12 maanden spelen allemaal een rol in de beslissing. Miele benadrukt dat zowel Battlefield als Need For Speed niet in de problemen.

De beslissing in overleg met Criterion Games genomen. Op die manier kunnen de ontwikkelaars goed inschatten wat hun impact op de nieuwe Battlefield is en welke rol ze bekleden. In het verleden werkte de studio al samen met DICE aan Star Wars Battlefront. Een ongewone samenwerking is het dus zeker niet. Vermoedelijk nemen ze opnieuw de uitwerking van de voertuigen voor hun rekening.

Miele verzekert dat Battlefield een fantastische game wordt. Het team werkt enorm hard en werkt volledig van thuis uit. Volgens haar is het zeker niet evident om het zo te doen en is het team merkbaar vermoeid door deze werking. Daarom lijkt het dus verstandiger om krachten te bundelen. Verder benadrukt de chief studios officer dat er geen reden is tot ongerustheid. EA wil gewoon zijn prioriteiten stellen en goede producten afleveren.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...