Eerste blik op de PS5 UI in State of Play

Donderdag 15 oktober 2020 gaat dan toch de geschiedenisboeken is als dé dag waarop Sony de user interface van de PlayStation 5 onthulde. In een onverwachte State of Play toont de consolebouwer hoe het nieuwe besturingssysteem de speler centraal stelt. Snel kunnen gamen en interactie aangaan met de community zijn twee basispijlers die meermaals naar boven komen.

Nieuw is het Control Center dat met slechts een druk op de PlayStation-knop tevoorschijn komt. Zonder het spel te verlaten krijg je onmiddellijk ‘Activiteiten’ te zien die je kan ondernemen. Leuk om te weten: stel dat je een specifieke collectible niet vindt, dan kan je bij ondersteunde games walkthroughs terugvinden. Deze walkthroughs die aangeleverd worden door de ontwikkelaar zelf bevatten dan geen spoilers en tonen alleen datgene wat je nodig hebt. De video kan je ook picture-in-picture laten afspelen waardoor je niet langer een smartphone bij de hand moet hebben.

Deelnemen aan een party is ook eenvoudiger geworden. Je kan onmiddellijk reageren op de notificatie en aangeven dat je de party wilt joinen. Harde onderbrekingen van je speelsessies zijn dus ook passé.

De PlayStation Store maakt nu integraal deel uit van het besturingssysteem en is niet langer een aparte applicatie. Hierdoor laadt de digitale winkel een pak sneller in waardoor je op het einde van je PS5-loopbaan heel wat tijd zult uitgespaard hebben.

Er zijn nog heel wat vraagtekens wat de PS5 UI betreft, maar binnen iets meer dan een maand kunnen PS5-gamers het besturingssysteem volledig uitpluizen vanuit hun eigen luie zetel.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...