Europese Unie keurt goed dat Microsoft Bethesda overneemt

De Europese Commissie heeft Microsoft zijn zege gegeven voor de overname van ZeniMax. Hiermee kan het Amerikaanse bedrijf alles in zijn werk zetten om de overname nu compleet te maken. In februari diende Microsoft zelf de aanvraag in bij de Europese Commissie zodat het later niet te kampen kreeg met de mededingingswet van de Europese Unie.

De beslissing door de Commissie werd genomen op 5 maart. De goedkeuring legt geen voorwaarden op aan Microsoft, dus het kan de deal laten doorgaan zoals afgesproken. Met deze overname krijgt Microsoft de controle over bekende ontwikkelaars, waaronder Bethesda Softworks.

Microsoft liet eerder weten dat het zich aan de deals met PlayStation zal houden. Zo zijn Deathloop en Ghostwire: Tokyo een tijd lang exclusief voor de PlayStation-consoles. Verder liet Phil Spencer weten dat ze in de toekomst zich mogelijks alleen gaan focussen op Xbox en pc. Volgens hem heeft het bedrijf releases op andere platformen niet nodig om de investering terug te verdienen. Het hoofd van Bethesda Softworks denkt daar echter anders over: Todd Howard liet weten dat hij moeilijk kan inbeelden dat The Elder Scrolls 6 een console exclusive wordt.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...