Gran Turismo 7 pakt uit met knap weersysteem

De eerste State of Play voor 2022 zit achter de kiezen. Polyphony Digital pakte uit met een stevige demo van Gran Turismo 7. Kaz Yamauchi demonstreerde verschillende modi en de menustructuur. Daarnaast werd ook het obsessieve oog voor detail van de ontwikkelaar duidelijk.

Tijdens de presentatie benadrukte de CEO van Polyphony Digital dat er meer ingezet wordt op een breed gamma aan ervaringen. Je wordt dus niet meer gepusht naar een ‘loutere sim racer’. Je kan dus ook genieten van een stevig potje racen in de Sunday Cup. ‘Just like in the old days’. Op het eerste zicht heeft Gran Turismo 7 veel weg van deel 4 en 5 en minder van de vorige game.

Wie wat meer achtergrond van zijn bolide wil, kan grasduinen in het gedeelte Cafe. Van sommige auto’s krijg je daar een stevige geschiedenisles en spreken ook de ontwerpers over bepaalde keuzes die ze maakten. Heel cool dus, zowel voor de echte autoliefhebbers alsook voor beginners die graag iets meer te weten komen van de wagen waarmee ze over de tarmac scheuren.

Het weersysteem is trouwens ook een knap staaltje werk. Volgens Kazunori gaat de zon en maan op en onder op de exact overeenstemmende plaatsen als in het echt. Daarnaast kan je ’s nachts naar de sterren loeren in de racegame. Moest je dit op exact hetzelfde moment op die plaats doen, dan stemt dit volgens de ontwikkelaar volledig overeen met de realiteit. Het lijkt erop dat ook een nat wegdek heel wat impact kan hebben op slipstreaming en de prestaties van je voertuig. In welke mate dit goed aanvoelt en realistisch is, zal pas blijken als de game in de rekken ligt. De uitleg over het weersysteem start rond minuut 13 in bovenstaande video.

De volledige State of Play kan je herbekijken. Gran Turismo 7 verschijnt op 4 maart voor zowel PS4 als PS5.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...