Naughty Dog lijkt te werken aan een multiplayer game

Het lijkt erop dat Naughty Dog druk bezig is met het ontwikkelen van een multiplayer game. In een openstaande vacature wordt specifiek gezocht naar een multiplayer economy designer, met andere woorden: iemand die het beloningssysteem uitdoktert en ervoor zorgt dat spelers voor een lange tijd geboeid blijven door de game. OM welke game het specifiek gaat, laat de jobomschrijving in het midden.

De vacature werd gespot door Gamespot. Naast het beloningssysteem wordt er gesproken over het creëren van ‘middelen om jezelf uit te drukken’, cosmetische items dus. Daarnaast zal de toekomstige ontwikkelaar actief zijn in het spel zijn ‘Live Ops team’ die na lancering aan optimalisaties werkt en de noden van de community dekt. Deze omschrijving wijst in de richting van een grootschaliger project.

Opvallend: de tekst vermeldt niet het spel, noch het genre. In het verleden heeft Naughty Dog al enkele unieke multiplayerervaringen neergezet, waaronder die van The Last of Us en Uncharted. De omschrijving doet echter uitschijnen dat het hier om een groter project gaat, waarschijnlijk voor PS5.

Voor de release van The Last of Us: Part II onthulde de ontwikkelaar dat ze heel wat werk verricht hadden voor een multiplayermodus. Tijdens het productieproces werd besloten dat ze de ontwikkeling hiervan op pauze zetten om voorrang te geven aan het basisspel. Als deze betrekking over de Factions multiplayer voor The Last of Us: Part II gaat, dan zal het vermoedelijk geen uitbreiding maar een aparte game zijn.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...