Nieuw verhaal en PS5-versie voor Ghost of Tsushima

Sucker Punch werkt niet aan Ghost of Ikishima, maar wel een stevige uitbreiding voor Ghost of Tsushima. Specifiek komt er een Director’s Cut-versie van de populaire PlayStation-exclusive. Deze editie bevat alle content van het spel, samen met een nieuw hoofdstuk van Jin’s avontuur.

Het nieuwe verhaal speelt zich af op Iki Island, een naburig eiland vlakbij Tsushima. Er gaan geruchten rond dat de Mongolen zich gevestigd hebben op deze locatie. Jin gaat op onderzoek uit, maar staat oog-in-oog met enkele persoonlijke trauma’s uit zijn verleden. Naast de nieuwe locatie krijg je nieuwe technieken aangeleerd om ongeziene vijanden te verslaan. Er zijn ook nieuwe dieren die je kan aaien.

De uitbreiding komt zowel naar PS4 als PS5, maar voor deze Director’s Cut schakelt Sucker Punch nog een niveau hoger. De ontwikkelaar zet een volwaardige PS5-versie neer met verschillende extra’s. Zo is Japanese lip sync een optie op PS5. De cutscènes worden op het moment zelf gerenderd op Sony’s nieuwste console.

Daarbovenop krijgt de PS5-versie nog wat ‘gebruikelijke’ extra’s. Zo kan je het spel spelen in 4K aan 60 frames per seconde, krijg je verkorte laadtijden en is er ondersteuning voor haptische feedback. Wie met een headset speelt, geniet van 3D audio. Als je al de PS4-versie hebt, kan je probleemloos je opslagbestand overdragen naar PS5. Nieuwe spelers krijgen vanaf Act 2 toegang tot de uitbreiding.

Verder is er een patch in ontwikkeling. Deze staat toe om alternatieve controller lay-outs te gebruiken en om je te fixeren op één doelwit tijdens het vechten. Ook voor Ghost of Tsushima: Legends komt er nog een update met een nieuwe modus. Meer details volgen in de komende weken. De Legends-updates zijn kosteloos.

Je kan de Director’s Cut nu pre-orderen. PS4-gebruikers kunnen een upgrade voor hun bestaande spel.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...