Nieuwe EA studio focust op open world-action adventure games

De nagelnieuwe EA studio uit Seattle zal zich focussen op open world action-adventure games. Het team wordt geleid door Kevin Stephens, de vroegere baas van Monolith Productions. Met deze uitbreiding wil de uitgever zijn aanbod versterken in het genre.

De nieuwe studio zit nog in een embryonaal stadium volgens de website GamesIndustry.biz. Er is nog maar weinig bekend over de projecten waarop ze werken. Wat we wel weten is dat Kevin Stephens aan het roer staat. Stephens verdiende zijn strepen met de productie van Middle-Earth: Shadow of Mordor en Shadow of War.

Samantha Ryan, de senior vice president bij EA, zal assisteren bij de uitrol en vorming van de naamloze studio. Ryan werkte vroeger al samen met Stephens toen ze beiden bij Monolith werkzaam waren. In het artikel van GamesIndustry.biz haalt Ryan aan dat ze nog een aantal basiselementen aan het uitdenken zijn. Hoe omvangrijk gaan ze? Welke games willen ze ontwikkelen? Hoe snel moet de studio groeien? Volgens haar worden nu de belangrijkste fundamenten gelegd om het succes van het nieuwe team te garanderen. Haasten met de uitwerking doen ze dus niet.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...