Nieuwe God of War uitgesteld naar 2022

Dit jaar krijgen we nog geen nieuw avontuur met Kratos. God of War: Ragnarok (werktitel) schuift door naar 2022. De game werd vorig jaar onthuld met een korte teaser. Oorspronkelijk werd alleen over de PlayStation 5 gesproken, maar op de PlayStation Blog staat te lezen dat het spel ook naar PS4 komt. Het uitstel is volgens Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios, nodig om een kwalitatieve ervaring neer te zetten.

Concreet gaf Hermen Hulst het volgende aan tijdens het interview:

“We hebben momenteel twee grote, verhaalgedrevene games in ontwikkeling: Horizon Forbidden West en de volgende God of War. Beide games zijn getroffen door vertraging door de beperkte tijd voor opnames. Voor Horizon denken we nog steeds op schema te zijn voor de eindejaarsperiode. Maar dat is ook nog niet zeker. We werken zo hard als we kunnen om dit zo snel mogelijk te bevestigen”

Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios

Verder verduidelijkte Hulst dat God of War later in ontwikkeling zat dan Horizon Forbidden West. Om die reden is het besluit genomen om God of War dan ook voldoende extra tijd te geven. De grote baas van PlayStation Studios zegt dat hij liever uitstelt dan dat de game moet inboeten aan kwaliteit. Daarnaast zetten ze bij Sony de gezondheid en veiligheid van het team en hun families voorop.

Ook Santa Monica bevestigde het uitstel via Twitter:

Een andere opvallende uitspraak is dat de nieuwe God of War niet alleen naar PlayStation 5 lijkt te komen. Hoewel het niet zwart-op-wit bevestigd staat, laat Hulst in zijn kaarten kijken en insinueert hij een PS4-versie. Zo geeft hij aan dat je moeilijk een community van 110 PS4-eigenaars kunt opbouwen om die vervolgens te negeren. Het lijkt hem dan ook logisch om zo’n titels voor beide consoles te ontwikkelen. Hij vermeldde ook Horizon Forbidden West, de volgende God of War en Gran Turismo 7 als voorbeelden. Daarnaast laat dit model gamers toe om probleemloos hun PS5-versie te spelen van zodra ze overschakelen naar de nieuwe console. Hulst benadrukte wel dat er ook specifieke PS5-games moeten zijn, zoals Returnal en Ratchet & Clank: Rift Apart.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...