Nieuwe saga van The Witcher in ontwikkeling bij CD Projekt Red

Je leest het goed: CD Projekt Red is gestart met de ontwikkeling een nieuw avontuur voor The Witcher. Het gaat trouwens om de start van een nieuwe saga voor The Witcher. Opvallend is dat ze niet langer gebruik zullen maken van hun eigen REDengine. De toekomstige games draaien op de Unreal Engine 5.

Waarom CD Projekt Red overschakelt naar Unreal Engine 5 laten ze in het midden. Ze kaderen het als een strategisch meerjarenplan met Epic Games als partner. De samenwerking tussen beide bedrijven gaat niet alleen over de licentie, maar ook over de technische ontwikkeling van Unreal Engine 5 en toekomstige iteraties. Het zal een nauwe samenwerking zijn tussen tijde partijen waarbij het brengen van goede open world-games de grootste drijfveer is om de engine te optimaliseren.

We vermoeden dat de problematische release van Cyberpunk 2077 zonder twijfel een grote rol speelt in deze beslissing. CD Projekt Red kreeg bakken kritiek over de slecht presterende versies van de game op PS4 en Xbox One. Ook de next-gen releases zijn niet helemaal wat je zou verwachten als je ze naast de pc-versie ziet. REDengine zal wel nog gebruikt worden voor de uitbreidingen van Cyberpunk 2077. Vermoedelijk dooft de engine daarna in alle stilte uit.

Details over het verhaal of het hoofdpersonage van de nieuwe saga liet CD Projekt Red in het midden. Op basis van de afbeelding vermoeden we dat Ciri een belangrijke rol zal spelen in deze nieuwe reeks. De eerste details komen naarmate de release van de eerste game nadert.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...