“Nieuwe Switch krijgt snellere processor en meer geheugen”

Opnieuw duikt er nieuws op over een nieuwe Nintendo Switch. Volgens Bloomberg zal de nieuwe variant verschillende hoogwaardige features van Nvidia krijgen. De meest prominente is DLSS, een opschalingstechniek die een lagere resolutie via machine learning omhoog schaalt. Tot nu toe is de techniek exclusief voor pc-gebruikers.

DLSS zou alleszins een grote troef zijn voor de Switch. Het staat toe dat games hun specificatievereisten drastisch kunnen verlagen op GPU’s van Nvidia. De eerdere geruchten wijzen in de richting van een 4K-resolutie voor Switch-games. Met deze technologie lijkt dat haalbaar. Oude games zullen wel een update moeten krijgen om gebruik te kunnen maken van de techniek.

De nieuwe chip zal ook sneller zijn en de console krijgt extra geheugen. Specifieke details werden er niet gegeven. Vermoedelijk zal de ‘Switch Pro’ iets duurder zijn. Analisten schatten dat de prijs tussen 350 en 400 dollar zal liggen.

Recente geruchten wijzen in de richting van een grotere Switch met een OLED-scherm en een 4K-resolutie wanneer de console in zijn docking staat.

Reacties
  1. Amazon lijst Nintendo Switch Pro op - ButtonStation

    […] stond kortstondig de productpagina van de Nintendo Switch Pro. De plaatsing van de console wakkert de geruchten over Nintendo’s plannen alleszins […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden
Laden...