Ontwikkelaar Returnal is nu een officiële PlayStation Studio

Sony maakte bekend dat Housemarque, de studio achter Returnal en Resogun, nu deel uitmaakt van de PlayStation Studios. Hiermee telt de overkoepelende verzamelnaam 13 volwaardige studios. Het team van Housemarque blijft ongewijzigd, maar krijgt nu wel directe steun van het externe ontwikkelingsteam van PlayStation Studios.

In een interview met Famitsu werden de toekomstplannen van de studio kort besproken. Hermen Hulst, grote baas van PlayStation Studios, verduidelijkte dat het team bij Housemarque verder uitbreidt in de komende maanden. De overname is geen plotse beslissing na het succes van Returnal. De eerste gesprekken waren al vroeg in 2020 aan de gang.

De overname van Housemarque zal zeker niet de laatste zijn. Zo vertelde Hulst dat ze verschillende opportuniteiten bekijken.

Reacties
  1. Verklapt PlayStation Japan overname Bluepoint Games? - ButtonStation

    […] een nieuwe overname verklapt te hebben op Twitter. PlayStation Japan wilde de collega’s bij Housemarque verwelkomen, maar toonde een afbeelding met het logo van Bluepoint Games. De tweet werd intussen gecorrigeerd […]

  2. Firesprite maakt nu deel uit van PlayStation Studios - ButtonStation

    […] is de derde aankoop van PlayStation op korte termijn. Eerder volgden al Housemarque en […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...