Ontwikkelaars verlaten Sony en starten eigen studio

Enkele veteranen binnen diverse ontwikkelingsstudio’s van Sony hebben het bedrijf verlaten. Specifiek gaat het om de Japanse ontwikkelaars Keiichiro Toyama, Kazunobu Sato en Junya Okura. De drie starten samen de nieuwe studio Bokeh Game Studio.

De drie heren stonden op vrij bekende projecten bij Sony. Zo was Toyama als director verantwoordelijk voor Silent Hill en Gravity Rush. Sato stond in voor de PS3-game Puppeteer en werkte aan The Last Guardian. Junya Okura was lead designer voor de Gravity Rush-games.

De opstart van hun nieuwe studio is een nieuw hoofdstuk, maar eentje met veel verantwoordelijkheden. Okura haalt vooral de vrijheid aan als een voordeel.

Veel details zijn er nog niet bekend over de studio. Toyama geeft wel aan dat hij plezier wilt halen uit het creëren en dat veel van zijn ex-collega’s zich zullen aansluiten bij hun studio. Ze zijn er zeker van dat ze iets gaan ontwikkelen dat iedereen leuk vindt.

Reacties
  1. Voormalige PlayStation ontwikkelaars werken aan horror game – ButtonStation

    […] Enkele maanden geleden startte Bokeh Game Studio. Een nagelnieuwe studio die bestaat uit voormalige PlayStation ontwikkelaars. In een nieuwe video vertelt Keiichiro Toyama, de oprichter en creative director van Bokeh Game Studio, meer over het project waar ze aan werken. […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...