Patent Sony suggereert PS5 Pro met Dual GPU

De launch van de PlayStation 5 is zonder meer een groot succes, maar dat houdt Sony niet tegen om na te denken over de volgende stap. Jim Ryan, de grote baas bij PlayStation, wilde in recente interviews niet veel kwijt over de toekomst na PS5. Een nieuw patent van afgelopen zomer licht een tipje van de sluier op. De consolebouwer onderzoekt wel degelijk de opties voor een ’tussentijdse update’ van de PS5. En dat is mogelijks eentje met een Dual GPU.

In het abstract van het patent staat het volgende te lezen:

In een multi-GPU omgeving kan frame buffer management geïmplementeerd worden door meerdere GPUs die respectievelijke videoframes of respectievelijke delen van elke videoframe renderen. Een van de GPUs heeft controle over de HDMI frame output, deze ontvangt frame informatie van de andere GPU(s), leest deze uit om ze vervolgens uit te zenden naar de geconnecteerde HDMI output. Of, de outputs van de GPUs kunnen samengebracht worden.

Wanneer we dieper in het patent graven, staat er te lezen dat het een ‘schaalbare console is’ waarbij ‘een tweede GPU communiceert met de eerste GPU’. Het systeem wordt ingezet als ’thuis console of cloud gaming toestel’.

Het patent suggereert dat Sony een high-end PS5 console in ontwikkeling heeft. Het gebruik van meerdere GPUs drijft de prijs van deze ‘PS5 Pro’ ongetwijfeld naar omhoog in vergelijking met de huidige console. Daarnaast geeft het patent aan dat het systeem meer geheugen krijgt en nog andere functies.

Wil je zelf in het patent duiken? Dan kan dat via deze website. Een PS5 Pro met Dual GPU lijkt alleszins veelbelovend, maar hou in het achterhoofd dat niet alle patenten daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...