PlayStation Plus gaat concurreren met Xbox Game Pass

PlayStation Now verdwijnt en maakt plaats voor twee nieuwe formules van PlayStation Plus. Sony pakt uit met drie formules, waarvan twee met een hele bibliotheek aan games. De huidige formule blijft ook bestaan en gaat vanaf nu door het leven als PS Plus Essential. Alle eerdere geruchten lijken dus te kloppen.

De uitbreiding van PS Plus is een antwoord op de Xbox Game Pass. Die laatste kon de afgelopen maanden al heel wat extra abonnees in de wacht slepen. Met PS Plus Extra krijgen gamer toegaan tot een catalogus van 400 games specifiek voor PS4 en PS5. Ook de blockbuster hits van de PlayStation Studios maken hier deel van uit. Voor de lancering in juni voegt Sony God of War, Miles Morales, Mortal Kombat 11 en Returnal.

Betaal je nog wat extra, krijg je toegang tot PS Plus Premium. Hier krijg je naast de voordelen van Extra nog eens 340 extra games. Het gaat hier om games die oorspronkelijk verschenen voor PlayStation 1, 2, 3 en PSP. Opvallend: PS3-games kan je uitsluitend streamen. Eigenlijk is dit de vertaling van PlayStation Now binnen deze nieuwe service.

De uitrol staat gepland vanaf juni in Azië. De andere markten volgen kort daarop. Wil je alle details lezen over de prijs en wat je mag verwachten? Lees dan zeker de details op de blog van PlayStation.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...