PlayStation stopt met verkoop in Rusland

Het aanhoudende conflict met Oekraïne zorgt voor de terugtrekking uit Rusland van heel wat Westerse bedrijven. Ook PlayStation hakt de knoop door en zet zijn digitale verkoop van games stop. Daarnaast stopt de consolebouwer met het aanleveren van nieuwe hardware en software.

Deze stopzetting is geen al te grote verrassing. Vorige week schrapte Sony al stilletjes de release van Gran Turismo 7 in Rusland. De stopzetting van de volledige verkoop is nog meer doortastend en heeft meer implicaties naar de Russische gamers toe. De maatregelen van Sony duren zolang de invasie van Oekraïne doorgaat. Het officiële statement werd op Twitter gedeeld.

Sony Interactive Entertainment voegt zich bij de globale oproep voor vrede in Oekraïne. We zetten alle toeleveringen van software en hardware, de release van Gran Turismo 7 en de PlayStation Store in Rusland stop.

Verder doneert het Japanse bedrijf twee miljoen dollar om humanitaire hulporganisaties te ondersteunen om de slachtoffers in Oekraïne te helpen. Specifiek zal het geld gaan naar de organisaties ‘United Nations High Commissioner for Refugees’ en ‘Save the Children’.

Sony is lang niet de enige die zich uit tegen de Russische invasie. Ook Microsoft, EA, CD Projekt, Activision Blizzard, Ubisoft an Take-Two nemen gelijkaardige maatregelen als gevolg van de oorlog.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...