PlayStation Studios breidt uit met Haven Studio

De deal is rond en het nieuws is eindelijk bekend: de PlayStation Studios familie breidt uit met Haven Studio. Momenteel is het nog een onbekende vis, maar enkele sterke namen maken deel uit van deze Canadese ontwikkelaar. De bekendste is ongetwijfeld Jade Raymond, een van de breinen achter de originele Assassin’s Creed en Rainbow Six Siege.

De interesse van Sony in Haven Studio lekte al uit in maart. Opvallend is het zeker want de ontwikkelaar bestaat pas sinds 2021 en heeft nog geen sterke titel gelanceerd. Toch is de stap niet onlogisch. PlayStation wil meer inzetten op online service-based games en is amper aanwezig in Canada. Dit terwijl het land een van de meest populaire games in de industrie produceert.

Een kleine vis kan je Haven Studio niet noemen. Momenteel zijn er 106 medewerkers aan de slag. Een sterke uitbreiding als je weet dat het team oorspronkelijk 50 koppen telde in oktober 2021. Opvallend: het team werkt voornamelijk in de Cloud. Dus een fysieke werkplek is in sé niet echt vereist.

Momenteel timmert de studio aan een exclusive voor de PlayStation 5. Het zal een live service game zijn met de ‘PlayStation-level graphics’ die mensen verwachten. Raymond is ook duidelijk over haar visie: ze wil een team waarmee ze snel kan schakelen en introduceert ook een nieuwe vorm van werken. Weg met de oude processen en rondslomp om data door te sturen naar elkaar. Ze werken in een cloudomgeving zodat ze met een beperkter aantal mensen, een game van gigantische kwaliteit kunnen neerzetten. Naast haar staat Jalal El Mansouri, een technische architect die zijns strepen verdiende bij Rainbow Six: Siege en ook op Google Stadia werkte.

De overname zorgt ook dat grote namen als Mark Cerny betrokken worden bij de ‘nieuwe manier van werken’. Er wordt heel wat geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling bij de Canadese ontwikkelaar, ook door Sony. Niet in de vorm van het ‘cloudwerken’, maar wel met een vooruitstrevend R&D beleid. Thuiswerk maakt daar ook deel van uit, maar ondertussen is er ook een fysieke werkplek.

In de toekomst zullen we ongetwijfeld nog meer nieuws krijgen over de projecten waaraan Haven Studio werkt. Tot die tijd moeten we het stellen met Raymonds enthousiasme rond hun vooruitstrevende manier van werken.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...