PlayStation Studios werkt aan 25 nieuwe games

De first-party ontwikkelaars van Sony zijn vlijtig in de weer. In een interview met Hermen Hulst, grote baas bij PlayStation Studios, staat te lezen dat er maar liefst 25 games in ontwikkeling zijn. De helft van deze projecten zijn geen sequels of prequels, maar volledig nieuwe games.

Specifiek geeft Hulst aan dat nieuwe IP’s (intellectuele eigendommen) enorm belangrijk zijn voor PlayStation. Volgens hem vormen ze het levensbloed voor gaming en maken ze deel uit van hun strategie. Persoonlijk wil Hulst dat PlayStation Studios risico’s neemt. Hij wil dat ze het nalatenschap van PlayStation verderzetten door grensverleggende games te ontwikkelen die er toe doen. Games die je volgens hem nergens anders kunt terugvinden.

Hulst raakt ook kort aan dat er meer games naar pc komen. Volgens hem zitten we nog maar in de vroege planning van PlayStation op pc. Hij denkt dat er duidelijk een honger is bij gamers die geen PlayStation bezitten. Het succes van Horizon Zero Dawn getuigt van deze honger. Volgens Hulst blijft PlayStation wel nog altijd de beste plaats om de titels van PlayStation Studios op de lancering te spelen. Ze waarderen de pc-gamers waardoor ze op het juiste moment ook games voor dat platform zullen uitbrengen. Days Gone haalt hij aan als voorbeeld. Dat spel verscheen twee jaar na de originele release. Het ultieme doel is om meer gamers te bereiken, maar dit zal niet ten koste gaan van een spannende line-up voor de consoles.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...