PlayStation VR2 scant je kamer en laat je omgeving zien

Druppelgewijs lost Sony meer informatie over PlayStation VR2. Volgens het bedrijf zitten ze op volle snelheid richting lancering, maar een releasedatum is nog onbekend. In tussentijd gunnen ze ons al een blik over hoe het dagdagelijkse gebruik met deze virtual reality headset is.

Met See-Through View kan je jouw omgeving live zien terwijl je de headset op hebt. Ideaal dus als je even aan je frisdrankje wil slurpen zonder dat je de headset verwijderd. Maar het komt ook van pas als je op zoek bent naar je controllers bijvoorbeeld. Bij de eerste generatie moest je de headset afzetten of wat geforceerd naar boven kijken. Nu is dat verleden tijd. See-through view kan je niet opnemen, het is uitsluitend om even een snelle blik in huis te krijgen.

Een groot ’hiaat’ volgens sommigen is dat het een stuk moeilijker was om jezelf uit te zenden bij de originele PlayStation VR. Wie een PS5 HD Camera in huis heeft, kan dat nu makkelijker. De technologie detecteert jou perfect, knipt je uit en plakt je voor het beeld van de game. Ideaal dus zodat je volgers jou zien verschieten tijdens een intense speelsessie.

Elke speelomgeving is anders, dat weet ook Sony. De PlayStation VR2 kan de nabije omgeving uitmappen en zo vermijden dat je een rake slag verkoopt aan je televisiescherm. De verschillende camera’s van de headset en de PS VR2 Sense controllers scannen de ruimte. Zelf kan je het nog wat bijregelen zodat je de ideale speelomgeving vastlegt. Tijdens het spelen krijg je dan een waarschuwing wanneer je dicht bij een grens zit van je speelruimte.

Tot slot praat de blog nog kort over de VR-modus en de Cinematic Mode. Hierin kan je content bekijken in 360 graden in een virtuele omgeving. De Cinematic Mode plaatst je in een virtuele bioscoopzaal, zoals bij de originele PS VR, maar nu krijg je de content in Full HD en HDR te zien aan maximaal 120 frames per seconde.

Ontwikkelaars zijn ondertussen al aan de slag met deze nieuwste gebruikersevaringen voor PS VR2. Er zijn ook nog heel wat andere innovaties die de headset met zich meebrengt. Die details, samen met de releasedatum en games deelt Sony binnenkort.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...