“PS VR2 krijgt 4K-scherm en oogtracking”

Een nieuw gerucht suggereert dat de nieuwe PlayStation VR van heel wat extra’s voorzien wordt. Volgens het bericht krijgt de PS VR2 een 4K-scherm, foveated rendering, oogtracking en haptische feedback.

Concreet vertaalt een 4K-paneel zich naar een dimensie van 2000 op 2040 pixels per oog (4000 x 2040 pixels in totaal). Dit plaatst Sony’s headset onmiddellijk bovenaan in de pikorde: Oculus Quest 2 heeft vijrboorbeeld 1832 op 1920 pixels per oog.

Verder komt PS VR2 met inside-out tracking. Dit betekent dat de nieuwe controllers volledig gevolgd worden met de headset en dus geen externe sensoren nodig hebben. Het maakt de controllers een pak veelzijdiger in gebruik voor kleine ruimtes.

Het gerucht vermeldt ook gaze tracking (ook wel eye tracking of oogtracking genoemd). Dit is vrijwel de grootste update: in combinatie met foveated rendering laat het ontwikkelaars toe om de grafische capaciteit van de PS5 vooral in te zetten op plekken waar de gebruiker naar kijkt. Concreet kan dit zich vertalen naar betere textures en meer details in de verte voor de beelden binnen je gezichtsveld.

Sony had al aangegeven dat de headset niet draadloos zou zijn. Het bericht omschrijft een USB-C connectie, niet toevallig een van de poorten die ook aan de voorzijde van de PS5 zit.

Voorlopig zijn het geruchten, maar de tweede PlayStation VR lijkt een stevige upgrade te worden.

Reacties
  1. Sony onthult eindelijk officiële details over PlayStation VR2 - ButtonStation

    […] gaan als PlayStation VR2. De controllers zullen PlayStation VR2 Sense controllers heten. Veel van de eerdere geruchten blijken trouwens te kloppen: de VR-headset krijgt een 4K OLED-scherm en haptische […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...