PS5 dubbel zoveel verkocht als Xbox Series X/S

Dat de PlayStation 5 als zoete broodjes verkoopt, daar bestaat geen twijfel over. Veel gamers zitten nog steeds op hun honger en wachten geduldig op een nieuwe lading consoles. Ampere Analysis, een bedrijf dat zich focust op data-analyse, meldt dat de PS5 momenteel de leiding neemt op vlak van verkoopcijfers tijdens het eerste kwartaal van dit kalenderjaar.

Ampere onthult dat zowel de standaard als digitale PS5 samen 2,83 miljoen keer over de toonbank schoven tegen het einde van maart. Dat is twee keer zoveel als de Xbox Series X/S. Microsoft verkocht 1,31 miljoen consoles in totaal tegen hetzelfde tijdstip.

Piers Harding-Rolls, analist van dienst, maakt bij de data wel een kanttekening: beide consoles hebben te kampen met een tekort aan grondstoffen. Het is dus moeilijk om een duidelijk beeld van de eigenlijke vraag te krijgen. De consument koopt dus wat er voor handen is. Op lange termijn zal dit zich niet noodzakelijk vertalen naar een groter marktaandeel voor Sony.

Onlangs gaf Sony nog aan dat het stokproblemen verwacht tot in 2022. Microsoft was iets optimistischer en verwacht dat de probleem nog tegen het einde van dit jaar opgelost geraken.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...