PS5 ondersteunt geen interne SSD-uitbreiding op launch

De PlayStation 5 zal nog geen interne SSD-uitbreiding ondersteunen op de dag van lancering. In een statement aan The Verge geeft Sony aan dat uitbreiding van de interne opslag pas later met een firmware update ondersteund wordt. Wie van plan was om onmiddellijk enkele extra terra’s in zijn PS5 te gooien, is er dus aan voor de moeite: de console zal de extra opslagruimte simpelweg niet herkennen.

Sony slaat een heel andere weg in als het aankomt op uitbreiding van de interne opslagruimte van de PS5. Waar Microsoft kiest voor één harde schijf, wordt er bij PlayStation gekozen voor een brede ondersteuning van verschillende SSD’s. Het jammere aan deze aanpak: de consolebouwer wil eerst testen welke SSD’s goed functioneren met de PlayStation 5.

Het statement ligt in lijn met de uitspraken die Mark Cerny deed in maart. Hij gaf toen aan dat de ondersteuning voor interne SSD’s kort na de lancering volgt. Daarnaast gaf hij het advies om nog even te wachten met de aankoop van een M.2 drive tot Sony bevestigt welke compatibel zijn.

Onze tip: wacht inderdaad af. Als de 825 GB (waarvan je 667 GB overblijft voor games) te weinig is, kan je wel gebruik maken van een externe HDD/SSD via USB-aansluiting.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...