“PS5 VR krijgt HDR OLED-scherm en hybride games”

Een nieuw rapport gaat dieper in op het scherm en andere specificaties van de nieuwe PlayStation VR. In een eerder rapport werd al gesproken over een OLED-scherm voor de headset, dit wordt nu opnieuw bevestigd.

Volgens de website PSVR Without Parole is er gisteren een conferentie doorgegaan achter gesloten deuren. Sony heeft daarin ontwikkelaars ingelicht over de nieuwe headset. Volgens de website krijgt het scherm een resolutie van 4000 x 2040 pixels, concreet vertaalt dit zich naar 2000 x 2040 pixels per oog. Opnieuw wordt de oogtracking bevestigd, waardoor het systeem een slimme renderingstechniek kan toepassen.

De nieuwe PlayStation VR heeft voorlopig nog geen naam en wordt met de codenaam NGVR benoemd. Het toestel krijgt een OLED-scherm met HDR-ondersteuning. De kijkhoek is zo’n 110 graden. De VR-headset kan ook gebruik maken van schaalbare resoluties die een degelijke prestatie garanderen.

Ook over de controllers werd kort gesproken. Deze krijgen touch sensoren voor de duim, wijs- en middelvinger. De sensoren kunnen inschatten of een knop aangeraakt wordt en hoe ver de vingers zich bevinden.

Belangrijk is dat Sony echte tripe-A games wilt brengen naar het nieuwe systeem. PS5-games moeten dus een hybride vorm krijgen waarbij ondersteuning voor de headset voorzien is. Spelers kunnen kiezen tussen de traditionele of VR-versie.

Tot slot gaat het rapport nog in op een mogelijke onthulling. Volgens de bron mogen we begin 2022 de officiële onthulling van de nieuwe PlayStation VR.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...