Rapport lekt zeven Assassin’s Creed-projecten

We zijn al op de hoogte van heel wat verschillende games die in ontwikkeling zitten voor de Assassin’s Creed-reeks. Maar dat houdt Ubisoft niet tegen om verder te onderzoeken welke games er mogelijk zijn binnen het merk. Uit een rapport blijkt dat er zeven projecten in ontwikkeling zijn, zowel conceptueel als met prototypes.

Een van die projecten zit bij Ubisoft Sofia, de studio die Assassin’s Creed Rogue ontwikkelde. Er zou bij hen een project in ontwikkeling zijn waarin zowel het Aztekenrijk, India en het Middellandse Zeegebied vervat zitten.

Er zijn dan ook nog een aantal kleinere spin-offs die in het rapport opduiken. Zo is er een free-to-play game waarbij vier spelers het samen opnemen tegen computervijanden. Dat project zit bij Ubisoft Chengdu. Daarnaast lijkt Ubisoft ook bezig met een VR-game voor de reeks.

Het rapport maakt benadrukt dat de kans op een daadwerkelijke uitwerking van deze projecten gering is. Desondanks claimt Eurogamer dat het project van Ubisoft Sofia in lijn ligt met wat ze eerder al vernamen van andere bronnen, waaronder van Marc-Alexis Coté (de Vice President Executive Producer van de reeks). Zo past AC Infinity perfect in het schuitje voor dit project.

Tot slot spreekt het rapport nog over de games die we wel kennen. Zo is Assassin’s Creed ‘Red’ (codenaam) gepland voor een release in 2024. Dit avontuur focust zich op een Japanse setting. Ubisoft Quebec, het team dat Assassin’s Creed Oddysey ontwierp, is verantwoordelijk voor deze game. Ubisoft Montreal focust zich op Assassin’s Creed Hexe. In dit spel duik je in het Heilige Roomse Rijk en de daaraan gekoppelde heksenvervolgingen. Die game zou in 2026 moeten verschijnen.

De multiplayer game waarover gesproken wordt in het rapport, zou teruggrijpen naar de originele formule die we kennen van Assassin’s Creed Brotherhood. Dat spel moet in 2025 verschijnen.

Nu de eerstvolgende game is Assassin’s Creed Mirage. Hierin ga je aan de slag als Basim, de antagonist uit Assassin’s Creed Valhalla. Deze game moet dit jaar verschijnen, maar een exacte releasedatum kennen we nog niet.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...