Sony gaat PS5 rechtstreeks aan gamers verkopen

Om een PlayStation te kopen moeten we meestal beroep doen op partijen als Gamemania, bol.com of MediaMarkt. Daar komt nog dit jaar verandering in. Sony geeft aan dat het de PlayStation 5 rechtstreeks aan Europeanen wil verkopen en vermeldt specifiek België en Nederland als targets. In 2019 startte de fabrikant in de Verenigde Staten met de directe verkoop aan zijn klanten. Dit jaar wil het starten met de uitrol in Europa.

In de presentatie die eerder al Uncharted 4: A Thief’s End voor pc lekte, staat te lezen dat Sony een PlayStation Direct-website wil uitrollen in verschillende Europese landen. Enkele landen die genoemd worden zijn Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Een specifieke startdatum staat niet in het document, maar de uitbreiding naar Europa staat wel nog voor dit jaar gepland.

De directe verkoop legt Sony alleszins geen windeieren. In 2020 bracht de Amerikaanse PlayStation Direct-website 164 miljoen euro in het laatje. Met de Europese uitbreiding verwacht Sony een toename tot 492 miljoen euro.

Of je op dankzij de directe verkoop sneller een PS5 bekomt? Daar bestaat twijfel over. De fabrikant benadrukte dat de PlayStation 5 vermoedelijk tot begin 2022 moeilijk verkrijgbaar is.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...