Sony-baas hint naar Game Pass tegenhanger voor PlayStation

Ondanks dat Sony beweert zich niet bedreigd te voelen door de Xbox Game Pass, zou de consolebouwer nu toch bezig zijn met een tegenhanger voor de service. Momenteel is de Xbox Game Pass één van de grootste voordelen bij een Xbox-console. De abonnementsdienst biedt een groot en divers aanbod van (nieuwe) games voor een beperkte prijs (9,99 euro). PlayStation Now is de enige dienst van Sony die in de buurt komt als tegenhanger, maar het aanbod is een stuk zwakker.

Jim Ryan, de grote baas bij PlayStation, suggereerde in een interview met het Russische TASS dat ze voor verschillende uitdagingen stonden tijdens de pandemie. Wanneer de interviewer daar dieper op ingaat een vraagt naar de verschillen tussen PlayStation en Microsoft, hint Ryan naar een abonnementsdienst à la Game Pass voor PlayStation.

Ik hou niet van de term ‘Console Wars’. Voor mij lijkt het net goed dat er competitie is. Het zorg ervoor dat we harder werken en niet laks worden. Het is net prachtig dat de consument een keuze heeft.

Wanneer de interviewer naar het antwoord van PlayStation op Game Pass polst, volgt de interessante uitspraak:

Eigenlijk hebben we daar binnenkort nieuws over, alleen niet vandaag. We hebben onze PlayStation Now abonnementsdienst en die is nu al toegankelijk voor heel wat verschillende markten.

Naar wat Ryan refereert, weten we niet zeker. Sony maakt zich toch wat zorgen dat het geen goed antwoord heeft op de Xbox Game Pass. De verwijzing die Ryan maakt naar PlayStation Now, doet vermoeden dat ze de service gaan omvormen tot een tegenhanger van Microsofts’ abonnementsdienst.

Reacties
  1. Sony hint opnieuw iets ‘interessants’ voor PlayStation Now en Plus – ButtonStation

    […] uitspraak is zonder twijfel interessant te noemen. In een Russische interview gaf Jim Ryan al te kennen dat Sony bezig is met een ‘Game Pass-achtige service’. Er […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...