Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar

Sony zorgt ook voor een kleine verschuiving binnen de gamingindustrie. De consolebouwer maakt bekend dat ze Bungie gaan kopen voor 3,6 miljard dollar. Het is geen giga-overname zoals Microsoft die Activision-Blizzard opkocht, maar toch een opmerkelijke zet. Bungie gaf het levenslicht aan Halo toen het nog exclusief voor Microsoft games ontwierp.

Als de deal rond is, maakt Bungie deel uit van Sony Worldwide Studios. Toch kunnen ze nog steeds zelf games uitgeven en eender waar spelers bereiken. Concreet zal de studio nog steeds games mogen ontwikkelen voor andere platformen dan PlayStation.

Volgens Jim Ryan is de overname van Bungie een stap in hun strategie om het bereik van PlayStation verder te verbreden. Daarnaast delen ze hetzelfde DNA: de community staat centraal en ze proberen de best mogelijke plaatsen om te gamen te creëren.

Voor Destiny heeft de deal alleszins geen impact, dat bevestigt ook Bungie in een blogpost. Het einde van de saga die gepland staat in 2024 en de uitbreiding van The Witch Queen zullen niet exclusief voor PlayStation zijn. Na Destiny willen ze nog steeds games uitbrengen op de platformen waar mensen games op spelen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...