Sony onthult de looks van PlayStation VR2

Wauwie! Dit hadden we niet zien aankomen. Compleet uit het niets onthult Sony het uiterlijk van de nieuwe PlayStation VR 2. Opvallend: zwart is opnieuw een steunkleur en vooral het wit primeert. Het is duidelijk dat Sony het design van de PlayStation 5 doorgetrokken heeft naar zowel de headset als de controllers van PS VR2.

Dat het design op de PS5 geïnspireerd is, bevestigd Sony ook in op de PlayStation Blog. Het grote verschil is dat er meer ronde vormen in de virtual reality headset verwerkt zitten. Dit om het zo goed mogelijke laten aansluiten op ‘de mens’ die ermee aan de slag gaat. Het is de designfilosofie die ook achter de DualSense-controller en de Pulse 3D-headset zit.

Het concept van de hoofdband is ongeveer hetzelfde gebleven. Je kan aan de achterzijde met een draaiwiel het formaat van de PS VR2 aanpassen. Nieuw is de aanpassingsmogelijkheid van de lenzen. Je kan deze nu zo optimaal mogelijk plaatsen zodat je perfect zicht hebt. Verder weegt de headset iets minder, ondanks dat er motoren in zitten voor haptische feedback.

Er zitten ook verluchtingsgaten in de headset. Hierdoor heb je niet langer last van condenserende lenzen, een probleem dat al eens kon voorvallen bij spanende momenten. Nog een leuk detail: net als de PS5 is ook de PS VR2 voorzien van duizenden kleine PlayStation-symbooltjes.

Tot slot bevestigt Sony dat PS VR2 een grote stap is binnen virtual reality. De headset zal 4K HDR-beelden ondersteunen, betere tracking hebben en haptische feedback geven. Ook de nieuwe PS VR2 Sense controller is een grote stap voorwaarts binnen deze overweldigende ervaring. De ontwikkelaars hebben ondertussen al hun kits, dus tal van studio’s zijn al bezig met de ontwikkeling van nieuwe ervaringen voor PS VR2. Meer details krijgen we in de toekomst.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...