Sony onthult eindelijk officiële details over PlayStation VR2

Sony zet het nieuwe jaar in met de eerste concrete details over de nieuwe PlayStation VR. Om te beginnen is de officiële naam eindelijk bekend: de bril gaat door het leven gaan als PlayStation VR2. De controllers zullen PlayStation VR2 Sense controllers heten. Veel van de eerdere geruchten blijken trouwens te kloppen: de VR-headset krijgt een 4K OLED-scherm en haptische feedback.

Enkele highlights van wat je mag verwachten van de nieuwe VR-headset:

Visuele pracht en praal

Om de beste visuele ervaring neer te zetten, bevat PS VR2 een 4K HDR-scherm. Je krijgt een kijkhoek van 110 graden en foveated rendering. Het gaat specifiek om een OLED-scherm waardoor de kleuren intenser zijn en je erg donkere zwartwaarden krijgt. Per oog krijg je een resolutie van 2000 op 2040 pixels en een framerate van 90 tot 120 Hz.

Headset gebaseerde controller tracking

Het gebruik van een externe PlayStation camera is verleden tijd met PS VR2. De headset is zelf voorzien van verschillende camera’s die helpen om jouw bewegingen in kaart te brengen. Samen met enkele sensoren en je controller worden je bewegingen nauwkeurig omgezet naar de virtuele wereld.

Nieuwe sensoren

De PS VR2 Sense technologie combineert eye tracking, headset feedback, 3D Audio en de innovatieve controller om een diepgaande ervaring neer te zetten. De headset feedback is een nieuwe functie die de sensatie van de virtuele wereld nog beter overzet op de speler. Zo zijn er ingebouwde motoren die vibraties geven. Hierdoor krijg je meer fysieke feedback en heb je nog meer het gevoel van in de game te zitten. Zo kan je de stijgende hartslag van je personage voelen. Je krijgt ook meer het gevoel dat objecten rakelings langs jou passeren. Aanvullend zorgt de Tempest 3D AudioTech van de PS5 voor een volledige onderdompeling in deze 3D-werelden.

Eye tracking

PS VR2 detecteert de beweging van je ogen. Door naar iets specifiek te kijken op het beeld, creëer je dus een input in de game. Hierdoor kan je op een levensechte manier interactie aangaan met de virtuele wereld. Het voegt een nieuw niveau van realisme toe aan de games.

Tot slot loste Sony nog enkele specificaties. Zo wordt de headset verbonden via USB-C. Dit is zonder twijfel de reden waarom er dergelijke poort aan de voorzijde van de PS5 zit. Verder zit er een ingebouwde microfoon in de headset en kan je opnieuw je eigen koptelefoon aansluiten via een headphone jack. Alle details kan je ook nog eens doornemen op de officiële blog van PlayStation.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...