Sony onthult next-gen VR-controllers voor PS5

Een grotere immersie, daar draait het allemaal op bij de nieuwe generatie VR. Onlangs liet Sony nog weten dat het druk bezig is met de nieuwe PlayStation VR. Het temperde onmiddellijk de verwachtingen met de boodschap dat we nog niet al te veel moeten verwachten in het komende jaar. Toch verrast de consolebouwer ons nu met nieuws en beelden van de nieuwe controller voor PlayStation VR.

De nieuwe controllers ontlenen een aantal innovaties die we al kennen van bij de DualSense controller. De adaptieve triggers voeten spanning en weerstand toe aan de controller. Daarnaast krijg je met deze nieuwe controllers ook haptische feedback. Wie met de de DualSense reeds kon spelen, weet waarover dit stukje technologie gaat. Zowel de linker als de rechtercontroller hebben een analoge stick.

Ook de klassieke knoppen als L1, L2, R1 en R2 hebben een vertaling gekregen in de VR-controller. R1 zal de ‘grijp-knop’ zijn waarmee je objecten kan opnemen. Het klassieke vierkantje en driehoekje zitten op de linkercontroller terwijl je de cirkel- en kruisknoppen in je rechterhand zal terugvinden.

Opvallend: er is geen lichtindicator op de nieuwe controllers. Iets wat wel het geval was bij de PlayStation Move-controllers. Hoe de tracking precies gebeurt, is nog moeilijk in te schatten. Sony zegt vaag dat de VR-controller gevolgd wordt door de nieuwe VR headset via de tracking ring rond aan de controller.

Sony sluit af met de boodschap dat er nog heel wat nieuws in de pijpleiding zit voor de nieuwe generatie VR op PS5. We zijn alleszins benieuwd.

Reacties
  1. Volgende PlayStation VR komt eind 2022 en krijgt OLED-schermen - ButtonStation

    […] heeft Sony nog geen details onthuld over de headset. Wel kregen we al een blik op de controllers en werd een 4K-resolutie samen met oogtracking […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...