Sony patenteert PlayStation-controller voor smartphones

Wil Sony zich meer richten op de mobiele markt? Daar lijkt het alleszins op als we naar het meest recente patent kijken. De consolebouwer diende een patent in voor een PlayStation-controller die compatibel is met verschillende smartphones. Is dit Sony’s antwoord op Microsoft’s Xbox Cloud Gaming?

Het patent werd ingediend door de Japanse tak van Sony Interactive Entertainment. Als je het simpel moet uitleggen dan gaat het om een klassieke DualShock 4 waartussen een scherm geplakt zit. Het heeft een beetje weg van een Nintendo Switch of de Backbone One.

Vandaag heeft Sony Remote Play in de aanbieding als je op een mobiel toestel wil gamen. Vermoedelijk wil het PlayStation Now een extra zetje geven op de smartphone markt gezien het succes van Xbox Game Pass in combinatie met Cloud Gaming.

Een onlogische zet zou het niet zijn, zeker niet na de uitspraken van Jim Ryan. Hij wil dat PlayStation Games beschikbaar zijn voor een ‘haast oneindig groot publiek’. Met andere woorden: weg van alleen de klassieke console die in de slaap- of woonkamer staat. De pc-strategie maakt ook deel uit van dat plan.

Voorlopig heeft Sony nog niets bevestigd van de plannen voor dergelijke controller. Meer nieuws volgt ongetwijfeld in 2022.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...