Sony timmert druk aan volgende generatie van PlayStation VR

PlayStation VR is een blijvertje als het van Sony afhangt. De consolebouwer zweert zijn trouw aan de technologie in een nieuwe post op de Officiële PlayStation Blog. In het bericht maakt Sony bekend dat ze druk timmeren aan de nieuwe PlayStation VR headset voor PlayStation 5.

De headset moet de ultieme ervaring brengen door dramatische vooruitgang te boeken in zowel prestaties als interactiviteit. Met andere woorden: Sony schroeft de visuele ervaring op met een betere resolutie van het scherm, maar ook dankzij een betere tracking van de headset en een nieuwe controller specifiek voor de VR-ervaring. Die laatste zal een aantal features overnemen die we vandaag al zien in de DualSense controller van de PS5.

Wie hoopte op een volledig draadloze VR headset, moeten we helaas teleurstellen. Het nieuwe exemplaar zal nog steeds met een kabel verbonden worden naar de PS5. Het lijkt er wel op dat extra processorunit verleden tijd wordt.

Er zijn heel wa ontwikkelingen aan de gang voor de nieuwe PlayStation VR, maar de nieuwe hardware zal ten vroegste in 2022 verschijnen. Met deze vroege update wil Sony wel zijn toewijding aan de technologie bevestigen. Verder komen er nog leuke ervaringen uit zoals After The Fall, Sniper Elite VR en Humanity die zowel op PS4 als PS5 speelbaar zijn.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...